Bramborový salát se slaninou a dresinkem
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 4plátkyAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2kusyŠalotka
- 1hrstKopr čerstvý
- 1hrstMáta
- 3lžíceJogurt bílý
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryMajonéza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- 2Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky.
- 3Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout.
- 4Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu.
- 5Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse.
- 6Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.