Bramborový závin s uzeným masem
75 min.
Ingredience
- 20gramůSádlo škvařené
- 400gramůVepřová uzená plec
- 175gramůPšeničná krupice
- 1000gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 175gramůMouka bramborová
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme si brambory a necháme vychladnout. Oloupeme je a dáme na vál.
- 2Přisypeme na ně mouku a krupici, přidáme sádlo, osolíme a dobře promícháme.
- 3Rozklepneme na těsto vejce a vypracujeme do hladka.
- 4Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, asi 1 cm silné, naklademe na něj na drobno nakrájené uzené maso a svineme.
- 5Upečeme dozlatova v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.