Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
  • 3
    Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.
  • 4
    Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.