Brambory opečené s liškami
50 min.

Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPórek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŠunka krůtí
- 250gramůLišky čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme částečně vychladnout. Rozkrájíme je na čtvrtky, v teflonové pánvi na oleji je ze všech stran opečeme.
- 2Očištěný, na nudličky nakrájený pórek a očištěné lišky přidáme k bramborám. Za občasného míchání vše opékáme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Krůtí šunku rozkrájíme na nudličky, pokrm jimi posypeme. Ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.