Brambory pečené se salsou
75 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
 - 1kusAvokádo
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 175gramůSýr sójový - Tofu
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusCibule
 - 3kusyRajčata
 - 0,5lžičkaSůl
 - 125gramůSalát hlávkový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.
 - 2Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.
 - 3Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.