Brambory plněné smaženou nádivkou

85 min.
Francie
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno.
  • 2
    Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky.
  • 3
    V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.