Brambory s bylinkovým krémem
40 min.

Ingredience
- 1000gramůBrambory rané
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut pod pokličkou.
- 2V kastrůlku zvolna rozehřejeme smetanu s máslem. Vmícháme omyté, nasekané bylinky a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
- 3Brambory odstavíme z plotny, scedíme a necháme chvíli stát. Podáváme s bylinkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.