Brambory s hovězím masem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 6lžicMáslo čerstvé
- 450gramůHovězí maso zadní
- 3kusyBrambory
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, přidáme máslo. Hovězí zadní maso nožem nakrájíme na nudličky a prudce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Vložíme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Brambory nakrájíme na kostičky a přisypeme k masu. Zasypeme mletou paprikou, na tuku necháme chvilku zhnědnout, podlijeme vývarem, dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme ještě červenou čerstvou papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky. Dusíme přibližně hodinu, občas zamícháme.
- 2Hotový pokrm podáváme jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.