Brambory s paprikou a smetanou
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme nakrájenou cibuli a plátky brambor, dokud cibule nezačne mít zlatavou barvu. Pak přisypeme papriku, vše zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou (přibližně 15 minut).
- 3Vývar z pánve slijeme do hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k vývaru, za stálého míchání necháme přejít varem.
- 4Omáčku pak znovu nalijeme na brambory s cibulí a necháme společně prohřát.
- 5Podáváme jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.