Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 500gramůBrambory
 - 2litryVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 200gramůUzené maso vařené
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 6kusůTymián čerstvý
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 500gramůKapusta růžičková
 - 150mililitrůMléko polotučné
 - 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 100gramůSýr Eidam cihla 40%
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
61 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
20 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu a oloupané na plátky nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a vývar zachytíme.
 - 2Uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a přilijeme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme. Okořeníme lístky tymiánu.
 - 3Do zapékací mísy vložíme růžičkovou kapustu, brambory, maso a vše posypeme nasekanými ořechy. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 4Pokrm pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.