Brambory se sicilskou omáčkou
85 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 2lžíceBazalka
- 600gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej a necháme v něm zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a česnek, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, vše mírně osolíme. Opékáme 3-4 minuty.
- 2Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, rajčata, okořeníme pepřem, nasekanou bazalkou a petrželkou. Podle chuti přisolíme. Dusíme pod pokličkou asi 60 minut za občasného promíchání.
- 3Pokrm můžeme podávat ozdobený nasekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.