Brambory zapečené s čedarem a klobásou
35 min.

Ingredience
- 200gramůKlobása uzená
- 80gramůSýr Čedar
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůTuk
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 20gramůPažitka
- 80gramůOkurky nakládané
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, čedar nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, ementál na slabé plátky. Pekáček vymažene tukem, vyskládáme do něj polovinu plátků brambor, na ně položíme plátky sýru, na něj nasypeme kolečka klobásy. Zakryjeme zbylými bramborami, osolíme, opepříme, zalijeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby krátce zapéct. V mléce rozmícháme vejce, přimícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku. Nalijeme na brambory, posypeme strouhankou a dopečeme.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.