Brambory zapečené s rajčaty a masem II
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1kilogramBrambory vařené
 - 2lžíceTuk
 - 500gramůRajčata
 - 3lžíceStrouhanka
 - 1špetkaSůl
 - 300gramůVepřové maso pečené
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1šálekMléko polotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
54 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme spolu s bramborami na plátky. Maso jemně nasekáme.
 - 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku, přidáme 4 lžíce strouhanky a opět osmahneme.
 - 3Do zapékací mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata a každou vrstvu osolíme a posypeme opraženou strouhankou s cibulí. Horní vrstva je bramborová, pokapeme tukem a dáme do předehřáté trouby zapéci.
 - 4Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme jej osoleným mlékem s rozkvedlanými vejce a pečeme ještě půl hodiny.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.