Brambory zapečené v pikantní omáčce
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusySardelové řezy
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.
- 3Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.
- 4Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.