Brambory zapékané se sýrem
105 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusPórek
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůSýr Čedar
- 50gramůMozzarella
- 25gramůSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory 10 minut, poté necháme okapat. Brambory nakrájíme na plátky a pokládáme je do ohnivzdorné misky, pokryjeme je trochou nakrájeného pórku, česneku, sýra a petrželky. Osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.
- 2Smícháme smetanu, mléko, sůl, pepř a přelijeme přes brambory. V předehřáté troubě pečeme brambory 75 minut při teplotě 160 stupňů.
- 3Ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.