Bratislavský guláš
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 150gramůTuk
- 200gramůZelenina kořenová
- 30gramůSůl
- 3gramyDivoké koření celé
- 1gramTymián sušený
- 10gramůCukr krupice
- 50gramůCitrony
- 50gramůCibule
- 500mililitrůMléko polotučné
- 30gramůHořčice
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
- 2Polovinu dávky cibule a zeleniny nakrájíme na plátky, osmahneme na třetině tuku a přidáme maso. V základu je osmahneme, osolíme, přidáme tymián, divoké koření a opláchnutý, oloupaný citron, nakrájený na plátky. Maso podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplým vývarem.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze dvou třetin tuku a prosáté mouky a dobře rozšleháme. Přidáme hořčici, cukr, mléko a trochu teplého vývaru a za stálého míchání provaříme.
- 4Nakonec omáčku podle potřeby dosolíme a přes hustý cedník procedíme na maso. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na nudličky, přidáme k masu do omáčky a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.