Brie s jablkem a brusinkami
30 min.
Ingredience
- 240gramůSýr Brie
- 2lžíceCukr třtinový
- 100mililitrůDžus jablečný
- 2lžíceKukuřičný sirup
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusJablka
- 100gramůBrusinky
- 2lžíceJavorový sirup
- 1hrstOřechy pekanové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme sýr: troubu předehřejeme na 180 °C. Sýr brie rozpůlíme a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme lžící hnědého cukru a pečeme 12-15 minut.
- 2Mezitím si připravíme brusinkový kompot: smícháme jablečný džus, kukuřičný sirup a zbylý hnědý cukr. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu – trvá to asi 7 minut. Poté přidáme dvě lžíce másla a na kostičky nakrájené oloupané jablko. Po dvou minutách přidáme zbylé máslo a brusinky. Vaříme 2 minuty.
- 3Sýr podáváme přelitý brusinkovým kompotem, posypaný nasekanými pekanovými ořechy a javorovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 2. 2017
Brie s jablkem a brusinkami
Brie je skvělý jako předkrm! Sýry spolu s hnědým cukrem, javorovým sirupem, pekanovými ořechy a brusinkovým kompotem – mňam! Kompot jsem si připravila den předem a nechala ho přes noc v lednici. Před použitím jsem ho rozehřála v mikrovlnné troubě. Zkusila jsem i verzi, ve které jsem nahradila jablko hruškou.