Brioškový koláč ze St. Tropez

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
585 mg
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme k ní cukr, sušené droždí, sůl a vše promícháme.
  • 2
    V druhé míse vyšleháme 6 celých vajec s mlékem a rozpuštěným vlahým máslem. Poté obě směsi důkladně propracujeme vařečkou, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho kynout do chladničky na 2 hodiny. 2 plechy vyložíme pečícím papírem, který vytřeme máslem.
  • 3
    Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme 4 malé bochníčky o průměru 15 - 18cm, položíme je na připravené plechy a necháme je ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté bochníčky potřeme rozšlehaným vejcem, každý posypeme hrubým krystalem a dáme na 20 - 25 minut péct.
  • 4
    Upečené brioškové koláče mají zlatou barvu. Podáváme je po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.