Brioškový koláč ze St. Tropez
60 min.
Ingredience
- Na pomoučení válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceCukr krystal
- Na vytření
- Těsto
- 80gramůCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicMléko plnotučné
- 1,5gramyMáslo čerstvé
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
585 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme k ní cukr, sušené droždí, sůl a vše promícháme.
- 2V druhé míse vyšleháme 6 celých vajec s mlékem a rozpuštěným vlahým máslem. Poté obě směsi důkladně propracujeme vařečkou, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho kynout do chladničky na 2 hodiny. 2 plechy vyložíme pečícím papírem, který vytřeme máslem.
- 3Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme 4 malé bochníčky o průměru 15 - 18cm, položíme je na připravené plechy a necháme je ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté bochníčky potřeme rozšlehaným vejcem, každý posypeme hrubým krystalem a dáme na 20 - 25 minut péct.
- 4Upečené brioškové koláče mají zlatou barvu. Podáváme je po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.