Broskvová rýže
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 60gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůRýže loupaná
- 2lžičkyCitronová kůra
- 500gramůBroskve
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci osolíme špetkou solí. Přisypeme 30 g cukru, vanilkový cukr a nakonec vložíme máslo.
- 2Jemně nastrouháme citrónovou kůru. Potom vsypeme propranou rýži. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Následovně do rýže dáme oloupané a na plátky nakrájené broskve. Všechny suroviny vaříme tak dlouho, aby rýže byla skoro uvařená.
- 3Teplou směs vlijeme do zapékací mísy nebo pekáče. Potřeme tuhým sněhem vyšlehaným z bílku a zbylého cukru. Posypeme nakrájenými mandlemi a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut.
- 4Vychladlou rýži nakrájíme na porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.