Broskvová šťáva
20 min.
Ingredience
- 2kilogramyBroskve
 - 2kilogramyCukr krupice
 - 40gramůKyselina citrónová
 - 1kusCitrony
 - 30gramůHřebíček
 - 4litryVoda pitná
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
222 g
Vláknina
5 g
Cukr
212 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, které ještě rozmačkáme a vložíme do 5 litrové lahve. Přidáme na tenké plátky nakrájený citrón i se slupkou, rozložíme hřebíčky, posypeme kyselinou citrónovou, zasypeme cukrem, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny vylouhovat.
 - 2Vylouhované ovoce přelijeme do hrnce, dáme na sporák a na úplně jemném plamínku hřejeme 20 minut. Pozor, nevaříme. Po dobu hřáti lžíci sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu hrnce.
 - 3Necháme vychladnout, scedíme přes hustý cedník a naléváme do lahvi.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.