Brukvový salát s jablky
20 min.
Ingredience
- 400gramůBrukev řepka
- 4kusyJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 10mililitrůPomerančová šťáva
- 250gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůCibulka jarní
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Brukev dobře očistíme, oloupeme a vybereme lístečky ze středu, které necháme stranou k dalšímu použití. Brukev jemně nastrouháme, dáme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávu, aby se nezměnila původní barva brukve. Z omytých jablek odstraníme jadřince, také nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do misky s brukvi a promícháme.
- 2Příprava zálivky: pomerančovou šťávu dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, jogurt a vše dobře prošleháme. Do zálivky vložíme nasekanou zelenou část jarní cibulky a promícháme.
- 3Do připraveného salátu přidáme drobně nakrájené listy z brukve, zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme.
- 4Salát rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.