Bruschetta plněná pečenými paprikami
40 min.
Ingredience
- 300gramůPaprika žlutá
 - 300gramůPaprika červená
 - 3stroužkyČesnek
 - 30gramůMáta
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 3kusyŠalotka
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceOcet vinný
 - 1kusBageta
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálený gril vložíme celé papriky aniž bychom je jakkoli krájeli. Počkáme dokud jejich slupka nezačne černat, pak je ihned sundáme z grilu. Vložíme je do připraveného mikrotenového sáčku, v němž je necháme zapařit. Když vychladnou a zapaří se, vyjmeme je a odstraníme opečené slupky, takže zbude jenom dužina. Vykrojíme z paprik jádřince se semínky a pokrájíme papriky na drobné kousky. Nadrobno nasekáme šalotky a oloupaný česnek, vložíme do mísy k paprikám. Dále přidáme ještě na jemno naporcovanou mátu, zalijeme olivovým olejem a vinným octem a lehce promícháme.
 - 2Bagetu si pokrájíme na tenké plátky. které opečeme na grilu a na ně pak rozprostřeme směs vytvořenou z paprik a dalších ingrediencí. Povrch můžeme ještě posypat čerstvě umletým pepřem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.