Brynzová polévka s kysanou smetanou
33 min.

Ingredience
- 150gramůSýr Brynza
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 400gramůSmetana zakysaná 14%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKmín mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, brynzu rozmícháme v 250 ml vody, petrželovou nať jemně nasekáme, kysanou smetanu rozšleháme s 50 ml vody a moukou.
- 2Na másle osmažíme cibuli, přisypeme papriku, zašleháme brynzu, přilijeme zbývající vodu, ocet a provaříme. Poté vlijeme kysanou smetanu s moukou, dobře rozšleháme, přisypeme kmín, podle potřeby sůl. Na talířích zdobíme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.