Bucatini s liškami
60 min.
Ingredience
- 280gramůTěstoviny Bucatini
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůBazalka
- 100gramůOříšky piniové
- 35gramůRajčata sušená sterilovaná
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůLišky čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
53 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- 2Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.
- 3Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.