Buchty s nutelou

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůNutella
    • 240gramůCukr krupice
    • 42gramůDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 0,5litrMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 240gramůTuk Hera jedlý
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí.
  • 2
    Prosijeme do mísy mouku, přidáme sůl, cukr a citronovou kůru a promícháme. Přidáme žloutky, rozpuštěnou heru a vlijeme vzešlý kvásek.
  • 3
    Zpracujeme v hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
  • 4
    Vyválíme z těsta obdélníky a potřeme vrstvou nutely. Z obdélníku vytvarujeme buchty, nutela nesmí vytékat.
  • 5
    Vymažeme pekáč a buchty do něj vkládáme, po obvodu je potřeme tukem. Necháme nakynout 10 minut a dáme péct při 175 stupních dozlatova. Po vychladnutí je pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 12. 2015
Buchty s nutelou
S těstem se velmi dobře pracovalo. Zpracované bylo opravdu akorát. Nutelly jsem použila 350 g - originál sklenici, zbytek jsem udělala s povidlím. Pekla jsem na 175 stupňů 35 min. Chuťově bez chyby. Dávám si do oblíbených a děkuji za tip 😉.