Buchty s ořechovou drobenkou
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 550gramůMouka polohrubá
 - 1špetkaSůl
 - 10gramůDroždí
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 50gramůPovidla švestková
 - 150gramůCukr krupice
 - 1kusCitrony
 - 200mililitrůMléko polotučné
 
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na drobenku smícháme 100g cukru, 50g mouky a mleté ořechy, prsty promneme.
 - 2Na těsto smícháme v míse zbylou mouku se solí a zbytkem cukru, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko a rozpuštěné máslo, rozklepneme vejce a nastrouháme kůru z citronu. Zpracujeme řidší těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu.
 - 3Poté lžičkou odebíráme kousky těsta, zabalujeme do nich povidla a buchty vkládáme do tukem vymazané remosky.
 - 4Každou buchtu potřeme tukem, aby se neslepily. Posypeme drobenkou, přiklopíme a pečeme cca 25-30min dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.