Bujonové brambory
30 min.
Ingredience
- 5gramůPažitka
 - 1lžičkaSůl
 - 50gramůPórek
 - 5gramůCeler - nať
 - 750gramůBrambory
 - 1špetkaPepř bílý
 - 0,5litrVývar z hovězích kostí
 - 0,5lžičkaKmín celý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
 - 2Přidáme na nudličky nakrájený pórek, kmín a nasekanou celerovou nať. Vše uvaříme hodně doměkka.
 - 3Podáváme se zbylým vývarem, povrch posypeme nasekanou pažitkou.
 - 4Bujonové brambory jsou vhodnou přílohou k vařenému hovězímu masu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.