Bylinková omeleta s uzeným masem a sýrem
50 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůUzené maso vařené
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaPažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
331 mg
Cukr
949 mg
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme s moukou, mlékem a solí, přidáme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a připravené maso.
- 2Těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.