Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 250gramůSýr Ricotta
- 2lžíceSýr Parmezán
- 600gramůČekanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- Na omáčku
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceOlej z vlašských ořechů
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůPórek
- 2lžíceSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 20gramůMák mletý
- Na těsto
- 120gramůMouka polohrubá
- 120mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout.
- 2Čekanku nakrájíme na proužky a podusíme ji s máslem a špetkou soli, dokud se nevypaří všechna tekutina. Necháme ji vychladnout, nadrobno nasekáme a smícháme s ricottou; přidáme parmezán, osolíme a opepříme.
- 3Z těsta vyválíme dva slabé pláty; na jeden naneseme kopečky nádivky vzdálené od sebe 5-6 cm, překryjeme druhým plátem, kolem nádivky prsty přimáčkneme a vykrájímee obdélníkové ravioli. Konce každého obdélníku — ravioly — vezmeme do ruky a zakrutíme je do „bonbonu", přitom je lehce natáhneme, aby se zeslabily v místech, kde se přeloží přes sebe.
- 4Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme ho na směsi dvou olejů. Přidáme mák, osolíme a podusíme, aby se chuti propojily. Caramelle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.