Carské kuře
45 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
 - 20gramůZázvor celý
 - 2lžičkyCitronová kůra
 - 70gramůJogurt bílý
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 60gramůCibule
 - 1lžíceKari koření
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaKoriandr mletý
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 5gramůSkořice celá
 - 1lžičkaSůl
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.
 - 2Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je
 - 3a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.
 - 4Podáváme horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.