Casarecce s čekankou
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Casarecce
- 250gramůČekanka
- 1kusCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odstraníme vnější listy čekanky, zbytek opláchneme a nakrájíme na proužky. Oloupeme cibuli, nasekáme na malé kousky. Slaninu krájíme na menší kostky.
- 2Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, opečeme na něm slaninu, přidáme podusit cibuli a nakonec čekanku. Vše dusíme za stálého míchání asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme.
- 4Slijeme těstoviny přes síto, necháme okapat a dáme na mísu. Přimícháme čekankovou směs a poté předem rozšlehané žloutky. Vše důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a hned podáváme na vyhřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.