Cejn ve slané kůrčičce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.
  • 2
    Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.
  • 3
    Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.
  • 4
    Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.