Cejn ve slané kůrčičce
60 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyPetržel - nať
- 4lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1kusCitrony
- 1500gramůSůl mořská
- 1kusCejn velký
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.
- 2Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.
- 3Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.
- 4Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.