Čekankový nákyp
65 min.

Ingredience
- 10gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůČekanka
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
662 mg
Postup přípravy
- 1Čekankové puky očistíme a vaříme v osolené a okyselené vodě asi 30 minut.
- 2Vychladlé a okapané puky zabalíme do tenkých plátků šunky a urovnáme je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a nasucho opraženou strouhankou. Zprudka zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.