Celer plněný
50 min.

Ingredience
- Náplň
- 1,5hrnkyDrůbeží maso vařené
- 1hrstPetržel - nať
- 0,25kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceTuk
- 2kusyCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme trochu vývaru, přidáme namleté maso, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.
- 2Celery (pokud jsou malé) vaříme v osolené vodě v celku, velké celery vodorovně přepůlíme. Vaříme do poloměkka, necháme okapat a vydlabeme. Naplníme je připravenou náplní, vložíme do tukem vymaštěné zapékací mísy s rozehřátým máslem, mírně podlijeme a zapečeme asi 15 minut. Poté celery posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.