Celer v sýrové omáčce
60 min.

Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůCeler bulvový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na nudličky, podusíme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka.
- 2Potom celer scedíme, vložíme na rozehřáté máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem, dusíme, po chvíli přilijeme kyselou smetanu, rozšlehanou se lžičkou mouky, dusíme dále.
- 3Až bude celer měkký, přidáme sůl, pepř, nastrouhaný sýr. Zahříváme, až se sýr roztaví.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a vařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.