Celerová polévka s haluškami
30 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
 - 300gramůCeler bulvový
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 5gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 100mililitrůMléko polotučné
 - 15gramůCeler - nať
 - 120gramůHalušky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň.
 - 2Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.