Celerový salát s jablky a pórkem
18 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej slunečnicový
 - 2lžíceCukr krupice
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 200gramůCeler řapíkatý
 - 3kusyJablka
 - 30gramůPórek
 - 50gramůKedlubna
 - 2špetkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 30gramůPetržel - nať
 - 0,5lžíceOmáčka sójová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cukr, vlijeme ocet. Přidáme oloupaný, na tenké proužky pokrájený celer. Podusíme jen 2 - 3 minuty, aby celer zůstal křupavý, ne zcela měkký, potom ho dáme do misky, necháme vychladnout. Přidáme omytá, neloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka a zamícháme. Vložíme omytou, osušenou, na kolečka nakrájenou bílou část pórku, nakonec do salátu vmícháme oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu.
 - 2Salát podle dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou. Ještě jednou promícháme, podle porci dělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.