Celerový salát s mrkví a jogurtem
15 min.
Ingredience
- 100gramůCeler řapíkatý
- 200gramůMrkev kořen
- 300gramůJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 250gramůJogurt bílý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Celer spolu s mrkví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme na malé kousky nakrájená jablka, ihned zalijeme citrónovou i pomerančovou šťávou, promícháme.
- 2Jogurt smícháme s olejem, 1 lžíce cukru, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem. Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme a necháme v lednici vychladnout.
- 3Vychladlý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.