Celerový salát s vejci a kuřecím masem
36 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
 - 7decilitrůVoda pitná
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1kusJablka
 - 2kusyCibule lahůdková
 - 250gramůKuřecí maso grilované
 - 4lžíceHrášek mražený
 - 1lžičkaHořčice
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaCukr krupice
 - 200gramůHellmann's Majonéza originál
 - 4kusyPečivo pšeničné běžné máslové
 - 0,5kusCeler bulvový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 16 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
 - 2Očistíme a omyjeme celer a jemně nastrouháme, odložíme do misky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 3Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso (bez kůže) z grilovaného (nebo pečeného) kuřete obereme a nakrájíme na malé kousky. Zelený mražený hrášek povaříme ve 2 dl vody asi 1 minutu, pak scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
 - 4Jablko, celer, maso, hrášek a cibuli doložíme k vejcím, přidáme plnotučnou hořčici, pepř, sůl, cukr a vše promícháme. Nakonec zamícháme majonézu Hellmans.
 - 5Celerový salát podáváme s čerstvým pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.