Celozrnný chléb s hříbky
205 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 300gramůMouka chlebová
- 100gramůHříbky čerstvé
- 220mililitrůVoda pitná
- 5gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 10gramůDroždí sušené
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, nakrájíme na malé kousky, na lžičce másla lehce orestujeme na pánvi, zalijeme horkou vodou, scedíme a necháme okapat (slitou vodu ponecháme do těsta).
- 2V míse smícháme mouku, nasekanou petržel, cukr, sůl a sušené droždí. Zalijeme olejem a vodou z hříbků, přidáme hříbky, promícháme.
- 3Přendáme do nádoby domácí pekárny, program nastavíme na celozrnný chléb a necháme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.