Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami
30 min.
Ingredience
- 350gramůHřebenatka
- 1kusCibule
- 1kusČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžíceKopr čerstvý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2lžíceAnýzovka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme hřebenatky, bílé maso nakrájíme na poloviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve vložíme nakrájené hřebenatky, víno, anýzovku, kopr a minutu povaříme. Poté zeleninu i hřebenatky vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a vmícháme do něj smetanu. Zeleninu i hřebenatky vrátíme do omáčky, dle chuti osolíme a opepříme, 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.