Čerstvé švestky naložené v lihu
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyŠvestky
 - 750gramůCukr krystal
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 5gramůKyselina citrónová
 - 3,3decilitryArak
 
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme a otrháme stopky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Přisypeme kyselinu salicylovou, necháme vychladnout a přilijeme líh - arak. Poté vložíme připravené švestky a povaříme.
 - 2Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do sklenic. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím ovoce.
 - 3Sklenice převážeme celofánem a uložíme na temném a studeném místě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.