Červený a hořký pomeranč (pomeranzen) v želé
90 min.
Ingredience
- 3kilogramyPomeranč červený
 - 400mililitrůVoda pitná
 - 500gramůCukr želírovací
 - 4centilitryLikér pomerančový
 - 350gramůPomeranče
 
Počet porcí:
68Postup přípravy
- 1Pomeranzen neboli hořké pomeranče (3 ks) přelijeme horkou vodou a dosucha osušíme. Do menšího hrnce dáme půlky hořkých pomerančů a vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka asi 45 minut. Pomeranče vyjmeme z hrnce a vodu svaříme na 100 ml. Vyškrabeme zbytky dužiny a odstraníme nasazení stopky z pomerančů; kůru nakrájíme na tenounké nudličky.
 - 2Z červených pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme 1300 ml a nalijeme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou pomerančovou kůru, vodu z vaření a želírovací cukr 3plus1. Směs přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a přimícháme pomerančovy likér.
 - 3Plníme do sklenic a dobře uzavřeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.