Česnekový chléb s majoránkou
65 min.

Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůMouka rýžová
- 1špetkaXantanová guma
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaTymián sušený
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a utřeme. Cukr rozmícháme s droždím ve vlažném mléce a necháme vykynout na teplém místě. Směs osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, nasekané bylinky, utřený česnek a postupně přisypáváme mouky, které ve směsi postupně rozmícháváme se špetkou xantanové gumy.
- 2Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta, které dáme do tukem vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme těsto ještě vykynout.
- 3Troubu předehřejeme na 200°C. Po vykynutí těsto ve formě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, podobně jako ostatní pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.