Chalupnická polévka z podmáslí
30 min.

Ingredience
- 0,7gramKmín celý
- 20gramůSůl
- 33gramůMáslo čerstvé
- 13gramůPolévkové koření
- 1litrVoda pitná
- 120gramůVejce slepičí
- 1300mililitrůMléko - podmáslí
- 67gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 67gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
388 mg
Cukr
94 mg
Postup přípravy
- 1Do vařící vody s kmínem a solí pozvolna zašleháme podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali krupici a prosátou mouku.
- 2Polévku provaříme, přidáme máslo a dochutíme polévkovým kořením a solí. Nakonec ještě krátce povaříme.
- 3Do každé porce polévky vkládáme díl vařeného vejce, rozkrájeného na větší kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.