Chilli con carne pro alergiky

142 min.
Mexiko

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 1kusPaprika zelená
    • 1kusPaprika červená
    • 2lžičkyChilli koření mleté
    • 450gramůHovězí maso mleté
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 200mililitrůPyré rajčatové
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 400gramůFazole červené sterilované
    • 2špetkySůl
    • 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
    • 0,5lžičkaKmín mletý
    • 1lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  • 2
    Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky.
  • 3
    Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.