Chilli steaky na víně
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 100mililitrůHovězí vývar základní
 - 100mililitrůVíno červené
 - 4lžíceProtlak rajčatový
 - 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
 - 1lžičkaChilli omáčka
 - 1kusCibule
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
550 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme.
 - 2Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin.
 - 3Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.