Chlazená okurková polévka s krevetami
40 min.
Ingredience
- 100gramůKrevety tygří - loupané
 - 400mililitrůVývar zeleninový
 - 250gramůJogurt bílý
 - 1špetkaKmín drcený
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 1kusŠalotka
 - 30gramůMáta
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 60gramůKopr čerstvý
 - 1,2kilogramyOkurka salátová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, lžíci odstraníme seminka, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré smícháme s vývarem a jogurtem, nadrobno nasekaným koprem a mátou a dobře promícháme.
 - 2Ochutíme solí, pepřem, kmínem a cayenským pepřem a přikryté necháme minimálně 2 hodiny v chladničce.
 - 3Před podáváním vmícháme do polévky krevety, polévku rozdělíme do talířů. Šalotku nakrájíme nadrobno a před servírováním posypeme polévku. Podáváme dobře vychlazené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.