Chléb arabský

25 min.

Ingredience

    • 1kilogramMouka pšeničná hladká
    • 40gramůDroždí
    • 1špetkaCukr krupice
    • 3špetkyVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
150 mg
Cukr
245 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté na pomoučněném válu těsto rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky, necháme ještě 30 minut odpočinout.
  • 3
    Chlebové placky krátce pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, posléze po vychladnutí splasknou a jsou duté, hedvábné a vláčné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.