Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 0,5decilitrVoda pitná
- 15gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Na potírání chleba
- 0,5decilitrVoda pitná
- Na vytření formy
- 2lžíceSádlo škvařené
- Těsto
- 400gramůSměs Promix UNI komfort
- 4decilitryMléko - podmáslí
- 1lžíceOcet vinný
- 2gramySádlo škvařené
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaChlebové koření hrubě mleté bio
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
296 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme si kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažné vody, do ní rozdrobíme 15 g čerstvých kvasnic s 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít.
- 2Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Promix, přidáme 4 dl podmáslí, 1 lžíci octa, 25 g vlahého rozpuštěného sádla, 1 lžičku kmínu, 0.5 lžičky chlebového koření, a 0.5 lžičky soli. Přidáme kvásek a těsto dobře uhněteme. Vypracované těsto by mělo být hladké a vláčné. Dáme ho do formy vytřené sádlem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě.
- 3Pečeme ho v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
- 4Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.